BejelentésÜdvözlünk!
A hoya klub oldalán

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Ritkán adunk olyan tanácsot, hogy ne ültessük át a növényt vagy hagyjuk a földjét kiszáradni. A viaszvirágnak pedig ez kell!

A csinos viaszvirág (Hoya carnosa) népszerű és könnyen tartható virágos kúszónövény. Szárai akár a 3 m-es hosszúságot is elérhetik, ezért érdemes huzalra, mohakaróra vagy rácsra felfuttatni. Levelei oválisak, a szárakon kettesével állnak, kemény viaszréteggel borítottak.


Dísze a tavasztól őszig nyíló virágzata. A csillag alakú, fehér virágok közepén vörös folt helyezkedik el. A virágon található fényes bevonat mézhez hasonlít. Ne mozdítsuk el a helyéről, amikor a bimbók megjelennek, ne vágjuk le róla a hervadt virágokat, és csak akkor ültessük át, ha ez már elkerülhetetlen. Virágaira türelmesen kell várnunk, ugyanis csak az idősebb tövek nevelnek virágzatot, mikor már nem is remélnénk.font>

Fényigény:
Világos hely, némi közvetlen napsütés sem árt, de a déli napsütéstől óvni kell. Sötét helyen ne várjuk, hogy virágba boruljon!

Hőigény:
Átlagos meleg, télen ajánlatos hűvösebb(10-14° C) helyen tartani.

Vízigény:
Tavasztól őszig bőven öntözzük, de pangó vizet semmi esetre se hagyjunk tálkájában. Fontos, hogy télen ritkábban locsoljuk, a két öntözés között hagyjuk, hogy földje kiszáradjon.

Páratartalom:
Rendszeresen permetezzük, kivéve akkor, ha virágzik.

A virágzás elmaradásának oka a tápanyaghiány, a rendszeres bolygatás (nem érdemes évente átültetni, sem változtatni a helyén), a sötétség vagy az elvirágzott hajtások visszavágása lehet.


Kártevők:
A gyökérgubacs-fonálféreg legkedveltebb gazdanövénye, de meleg, száraz élőhelyen a pajzs- és gyapjas tetvek is szívesen szívogatják nedveit.

Szaporítása: levéldugvánnyal vagy hajtásdugvánnyal szaporítható tavasztól nyár elejéig. Vágjunk le a növény egy egészséges oldalhajtását. Távolítsuk el a hajtásról az alsó leveleket, hogy csak egy darab levele maradjon, majd dugványozzuk nedves tőzeges-homok ültetőközegbe kb. 1 cm mélységbe. Borítsunk rá átlátszó műanyag fóliát (üvegburát), hogy a magas páratartalom biztosításával elősegítsük a gyökeresedést.

Illatos viaszvirág
Hoya thomsonii


Ez a ritka viaszvirág fajta az egyik legérdekesebb a nemzetségben. Levelei szőrösek, enyhén pettyezettek. Kellemes, jázminhoz hasonló illatát már messziről érezni lehet! A többi viaszvirághoz hasonlóan futónövény – ámpolnában csüngve, vagy támasztékra felfuttatva tartható. Igényei azonosak az elterjedtebb változatokkal.Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!